Panicka porucha, uzkosti

Hezky den. Jiz pres rok se lecim s PP, dochazim k psychiatrovi a uzivat AD asentra 100mg. Jiz jsem mela pocit, ze se muj stav zlepsil a uzkosti v podstate zmizely. Poslednich par dni se vsak problemy zase vraci a opet zacinam pocitovat neustaly strach. Moji nejvetsi obavou je predstava, ze najednou zemru nebo budu mit infarkt, mrtvici, brisni prihodu nebo proste cokoliv, co me bud zabije, nebo ze me udela dozivotniho "mrzaka". Od propuknuti PP jsem se v podstate vzdala vseho, co me kdy bavilo - vyhybam se sportu, nechodim na zabavy, moc se nevidam s prateli a v podstate moje dny vypadaji stale stejne (vstanu, jdu do prace, prijdu domu, uklidim, uvarim, a pak nejsem schopna uz temer niceho). Jsem jeste studentka (je mi teprve 25 let, clovel by si rekl, ze v tomhle veku by me myslenky na smrt nemely vubec napadat), ale posledni dobou nejsem schopna vubec na nicem pracovat, protoze se nedokazu soustredit. Mam pocit, jako bych byla stale mimo a vnimala jen castecne. Sama tomu rikam "usporny mod", protoze moje telo asi neni schopno vynalozit vice energie k zivotu, kdyz ma neustale pocit strachu a bojuje s tim, aby vubec prezilo. Objektivne vim, ze mi nic neni, mam za sebou radu vysetreni a vse dopadlo dobre, jediny, co me trapi je zaludecni neuroza a v podstate neustaly pocit nevolnosti, ale to vim, ze je vlivem veskere te uzkosti. Byla bych vam moc vdecna, kdybyste mi poskytla nejake "uklidneni" v podobe rad, co mohu delat pro to, aby mi bylo lepe a abych dokazala sama sebe presvedcit, ze je nesmysl, abych ve svem veku znicehonic umrela nebo zesilela. Dekuji a preji pekny den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Úzkostní lidé se více nežli smrti bojí toho, co je okolo , čili potíží, bolestí, ztráty důstojnosti. Panická porucha je relativně dobře léčitelná. Co se týče antidepresiv, to je v pořádku. Co se týče myšlenek na příznaky, ty neumíme potlačit, ale nahradit, bylo by pro vás dobré, kdybyste měla pestrý denní program nabitý na emoční zážitky, je to na vás, co budete dělat, pak nebudete na své problémy tolik myslet a půjdete kupředu. Hodně zdaru MUDr. Miroslav Sekot

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Chcete kvalitnější erekci? Skoncujte s tabákem
Články: Chcete kvalitnější erekci? Skoncujte s tabákem
Pokud hledáte důvod, proč...
Plicní embolie
Články: Plicní embolie
Plicní embolie je vmetení...
Plísně, alergikovo prokletí
Články: Plísně, alergikovo prokletí
Plísně patří mezi velmi...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Když se rakovina rozšíří do kostí
Články: Když se rakovina rozšíří do kostí
Toto zhoubné onemocnění...
Cvičení Pilates může pomoci odstranit příčiny neplodnosti
Články: Cvičení Pilates může pomoci odstranit příčiny neplodnosti
Početí dítěte se může, ale...
Spolehlivě rozpoznat zánět spojivek se vyplatí
Články: Spolehlivě rozpoznat zánět spojivek se vyplatí
Červené a suché oči...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x