Papilomaviry

Dobrý den, měl jsem nechr. styk s partnerkou, u níž je odůvodněný předpoklad výskytu agresivnějšího druhu HPV (předtím jsem to nevěděl). Co jsem zjišťoval, asi není zatím dostupná žádná léčba vyjma "mechanistické". Ovšem nechci být přenašečem, je nějaká možnost jak při nechráněném styku neohrozit partnerku (třeba dočasně nějakým krémem snižujícím aktivitu virů), nebo je to naprostá hloupost? Děkuji za odpověď, přeji příjemný den R.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, běžně se u mužů nezjišťuje, zda jste nebo nejste nakažen, promořenost v populaci je velmi vysoká, navíc se s papilomaviry v průběhu sexuálního života setká většina populace. U mužů navíc papilomaviry obvykle neznamenají takové nebezpečí jako u žen. Záleží i na tom, jakým typem papilomaviru byla Vaše partnerka nakažena. Pokud nechcete být vědomě přenašečem, používejte kondom, je to chytrá ochrana nejen proti AIDS, ale i proti všem sexuálně přenosným chorobám. Budete více v pohodě a vyhnete se spekulacím typu tohoto druhu dotazu. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: