Papilomaviry

Dobrý den,při preventivní prohlídce na gynekologii mi byly zjisteny papilomaviry,před půl rokem zase z odběru vzorku z dělohy chlamydie. Mám 20 let stálého partnera,tento dle jeho vysledku na urologii nález nemá. Je to možné? Jak jsem se tedy mohla nakazit já?děkuji Jana

Odpověď odborníka:

dobrý den, chlamydie můžou být z bazénu, HPV viry ve vás mohou být již dlouho, ty se přenášejí v drtivé většině stykem. Partnerova imunita si s HPV poradila, Vaše asi ne. Je otázkou, jaký je to typ HPV a jaký máte nález na čípku. Což je otázka na Vašeho gynekologa:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Čajem a kávou proti vysokému tlaku
Články: Čajem a kávou proti vysokému tlaku
Káva a čaj vedou...
Jak se diagnostikuje benigmi hyperplasie prostaty?
Články: Jak se diagnostikuje benigmi hyperplasie prostaty?
Kromě lékařského vyšetření...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: