Papilomaviry

Dobrý den, mám problém s genitálními bradavičkami. Mám před sebou zákrok na vypálení. Tady u Vás jsem četla, že se tím viru stejně nezbavím. Chtěla bych se tudíž zeptat, jak je to s pohlavním stykem? Mohu i po odstranění přenést bradavičky na sexuálního partnera? Případně zda před virem ochrání kondom, pokud nebudu mít bradavičky? Jak dlouhou dobu bych byla potencionálním přenašečem? Děkuji Vám mockrát za Vaši odpověď, přeji Vám krásný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano virus po vypálení bradaviček nemusí být zcela eradikován a je možné ho přenést na partnera pohlavním stykem i po vypálení. Záleží pak na jeho imunitě , jestli se u něho onemocnění projeví či ne. Také se můžete nechat očkovat přípravkem Gardasil 9 nebo Silgard. I v této době, kdy už u vás onemocnění propuklo to má význam do budoucna. Kondom výrazně snižuje možnost přenosu, není ale absolutní ochranou. s pozdravem MUDr. Vilém Jelínek

MUDr. Vilém Jelínek, CSc.
MUDr. Vilém Jelínek, CSc.

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynprofi s.r.o., Gynekologická ambulance, Praha

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: