Pásový opar před otěhotněním

Dobrý den, manžel měl pásový opar. Před týdnem mu lékař sdělil, že laboratorní výsledky odpovídají normálu a neměl by již nikoho nakazit. Plánujeme miminko a proto by mě zajímalo, jestli máme počkat až manželovi zcela vymizí vyrážka nebo můžeme prakticky plánovat. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste prodělala v dětství plané neštovice a pokud je dle sdělení lékaře váš manžel již neinfekční, němělo by nic bránit plánování těhotenství.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: