Pastilky orofar s lidokainem

Dobrý den.Koupil jsem si na bolest v krku pastilky orofar s lidokainem.Jsou tyto pastilky považovány jako antibiotika nebo kortikoidy nebo obsahují nějakou látku z antibiotik a kortikoid? děkuju za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den,v žádném případě nejde o přípravek,který by obsahoval antibiotikum nebo kortikoid.Lidokain je místní anestetikum,má posloužit k omezení bolesti na zanícené sliznici.Bolest je jedním z projevů zánětu,jakým organismus odpovídá přirozeně na infekci.Takto rozvinutá odpověď je účelná/slouží k eliminaci inf.agens/,ale nepříjemně subjektivně vnímaná.Snaha omezit doprovodnou bolest je tedy logická.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: