Pervitin, bolesti hlavy, dezorientace, brnění rukou 2

Děkuji za odpověď, jen dodávám, je to necelé dva týdny od začátku příznaků, které po 4 denní abstinence drogy odeznívají... Přetrvává teď jen strach. Léčba Subutexem není nutná, nepotřebuji žádnou doprovodnou léčbu, či podporu v ní, nedělá mi problém přestat, bylo to opravdu vyloženě jen kvůli práci. Jediné co pociťuji je krom psychické úlevy jen únava. Funguji dál, vše popisované, krom bolesti hlavy, či hrudníku, kterou fyzicky cítím, bylo pocitového rázu. Vždy, když jsem měla pocit, že mám problém s hybností apod... jsem se postavila před zrcadlo a mechanicky se snažila rozhýbat obě končetiny stejným způsobem a problém v tom nebyl, je to prostě takový dvný pocit. Chodím stále do práce, vykonávám a zvládám obvyklé denní situace. Je možné přechodit slabou mozkouvou příhodu? Do nemocnice se určitě dostavím, sama mám strach. Ještě bych se ráda doptala... je nutné říkat o užívání pervitinu? Můj rodinný příslušník má mnoho známých v nemocnici, nebyl by pro něj problém si cokoliv o mém zdravotním stavu zjistit, a nerada bych, aby se tohle dozvěděl, přede všemi to tajím. Nejsem na to moc pyšná. Děkuji moc za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Slečno, přeji Vám ať Vám abstinence vydrží a už se nikdy k drogám nevrátíte,je to zbytečný hazard a zkrátíte si jimi život.Půjdete-li do nemocnice, určitě musíte lékaře informovat o užívání Pervitinu. Pokud nechcete informovat příbuzné o svém zdravotním stavu, sdělte svůj požadavek ošetřujícímu lékaři a sestrám na oddělení. Oni se Vaším přáním musí řídit a nikomu nesmí nic sdělovat. Porušení osobních práv pacienta je žalovatelné. Mrtvice se dá "přechodit", ale ne donekonečna. Pokud příznaky trvají do 24hod., říká se jí tranzitorní= přechodná a na CT nebo MRI mozku se většinou noc nezjistí. Trvají-li příznaky déle jak 1 den, jedná se již o mrtvici a na CT a MRI již mohou být vidět známky nedokrevnosti v určitých oblastech. Čím častěji se mrtvice opakuje, tím je vyšší riziko trvalých následků. Přeji mnoho štěstí.

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět žil
Články: Zánět žil
Zánět žil, flebitida, se...
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Kousnutí klíštětem může vyvolat alergickou reakci
Články: Kousnutí klíštětem může vyvolat alergickou reakci
Nežádoucí reakce po...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: