Plicní chlamydie

Dobrý den, již 7 roků trpím bolestmi kloubů a asi před 4 měsíci mi přišli na plicní chlamydie, hodnoty mám 10x zvýšené. Paní doktorka mi před 4 měsíci předepsala Azytrox 400mg. Od této doby jsem zatím žádné zlepšení nepozoroval a nechce mě poslat ani na krev, že prý je to brzo. Chci se zeptat, jestli pro to mohu udělat ještě něco více. A jestli se to dá úplně vyléčit? A stou krví mi doktorka řekla že na ni mám jít až po půl roce od dobrání ATB. Zdá se mi to že to je nějak pozdě? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vyšetření protilátek v krvi proti chlamydiím není zcela specifické /přesné/ , produkce protilátek se může navodit i zcela nespecificky i při jiné aktivaci imunitního systému např. zánětem. Opravdu nemá cenu nabírat protilátky dokola a hlavně řídit jimi léčbu, jejich hladina nemusí zcela odpovídat stadiu infekce. Léčba Azitroxem je správná. Řídit by se měla léčba hlavně klinickým stavem. Prokazovat chlamydie je určitě přesnější přímo z biologického materiálnu - kloubní výpotek, moč, sputum atd.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Jak se zbavit chlamydií | Od: Jiřina K. | 25.1.2014 20:58
Zbavit es chlamydií je celkem snadné. Neberte
žádná antibiotika, ty vám stejně nepomůžou. Já
jsem je také polykala, až mi z nich bylo špatně a
chlamydie mám stále. Navštivte naturopatickou
poradnu - nechte se přeměřit na přístroji Sensitive
Imago a potom všechny potvůrky (chlamydie,
borelie, streptokoky atd) zničte na plasmovém
generátoru. Dnes jsem byla v naturopatické
poradně v Pardubicích a chystám se plasmový
generátor. Přečtěte si o tom něco na internetu a
budete překvapeni.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: