Plicní chlamydie

Děkuji za odpoved,pani doktorko.ptate se,zda mam priznaky klinicke.dlouhodobe mam zvysene teploty a velke bolesti pri menstruaci i mimo cyklus-proto jsem mela na 2-3roky zastavenou menstruaci,pricitano endometrioze,jsem po operaci,kdy nekvetsi loziska odszraneny[pred 5lety].na tento stav jsem si zvykla,teplotu a unavu přestala pred lety resit;na nic se neprislo.v cervnu mne na kozni privedlo erythema nodosum,pote zjistovana příčina.wobenzym jsem brala k prvnim antibiotikum,bohuzel jsem vuci nim nenasenliva a pro otravu jsem skoncila hospitalizovana na infekcnim,bylo mi strasne-,kde zjistena chlamydie plicni a lecba prodloužena.přítel,se kterym jsme 5let a spime jen spolu,vysel po lecbe azitromycinem 1000na 7dni take kontrol.testy pozitivni. ten wobwnzym bral.od kvetna mu hnisa oko,pricina nezjistena,lecba mistni nezabrala.ptala jsem se na rezistenci v minulem dotaze -necha se zjistit?je u lecby chlam. trachom.bezna? ze studii usa vychazi rezistence pry bezne,v cr se v odb.clancich pise,ze je spise vzacna.kde o ni mohu pozadat? u chlam.trachom. je riziko,ze nedojde k uhnizdeni vajicka,predcasnemu porodu ci nakaze ditete,opravdu mam zajem sve onemocneni vylecit a nesmirit se s tim,ze to tak proste je.nekolikrat jsem se lekari do teto pozice nechala natlacit a zanedbala vazne nemoci-naposledy cerny kasel,ktery lekare nenapadl ani presto,ze pres mesic intenz.kaslu.

Odpověď odborníka:

Z vašeho dotazu není jasné, zda trpíte chlamydiemi plicními či pohlavními a souběžná infekce oběma typy není pravděpodobná, navíc se liší také cesta přenosu. Rezistence chlamydií na antibiotika není častá a v ČR se běžně nevyšetřuje. Infikovaného pacienta lze přeléčit antibiotiky ze skupiny makrolidů (klaritromycin nebo azitromycin), případně při neúspěchu lze zvolit léčbu léčbu ze skupiny chinolonů (např. ciprofloxacin). Nicméně opakovaná léčba antibiotiky narušuje váš mikrobiom a není vhodné léčit antibioticky opakovaně a necíleně. Navíc opakovaná léčba s sebou právě rezistenci bakterií vůči antibiotikům přináší. Bohužel bez znalostí sérologických výsledků nejsem schopna určit, zda vůbec a pokud ano, jakým typem chlamydiového onemocnění trpíte. Doporučuji sérologické výsledky konzultovat s infekčním pracovištěm, v Jihočeském kraji je to infekční pracoviště v Českých Budějovicích.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: