Plicní chlamydie

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na správné možné hodnoty , moje současné jsou IgA 73,3 a IgG 233,1 . Ničím jsem se dosud neléčila, mám pouze vyšší sklon k únavě, je tedy vhodná léčba ATB ? Pracuji ve zdravotnictví, nemůže mi to spíše uškodit ? Předem děkuji ..

Odpověď odborníka:

Dobrý den, diaganostika infekce plicními chlamydiemi pouze z vyšetření protilátkové odpovědi je pouze orientační. Každá laboratoř má jiné referenční rozmezí, které by mělo být uvedeno na výslekovém listu. Důležité je , že nemáte pozitivitu IgM protilátek, které by mohly svědčit pro akutní infekci. IgG protilátky svědčí pro pamě´ťovou hladinu protilátek, IgA mohou být zvýšené u akutní infekce, přetrávávat i dlouhodobě po prodělané infekci. Někdy je vhodné provést párový odběr s odstupem cca 2 měsíců k porovnání vývoje hladiny protilátek.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: