Plicní chlamydie

Dobrý den, 22.1.2016 mi byla diagnostikována z krve infekce Chlam.p.IqA 3,6,Chlam.p.IqG 5,2, Mycoplasma p.IqA 3,7, p.IqG 8,2 a p.IgM 1,6. Lékařka mi předepsala Ciplox 500 zatím na tři týdny. Nákazu mám pravděpodobně více než rok, příznaky jako obrovskou únavu, bolest svalů, zvýšenou teplotu, noční pocení apod. jsem přičítala stresu a fyzickému vypětí a také možnosti přechodu ( jsem 15let po hysterektomii). Až dlouho přetrvávající suchý kašel mě donutil navštívit lékaře. Nyní tedy 4.den užívám Ciplox a začínám být zoufalá z toho, že kašel neustupuje a trpím obrovskou únavou a bolestí svalů, můžou tyto stavy souviset s užíváním těchto léků. Nejvíc mě děsí ta únava, je předpoklad, že ustoupí? A jakým opravdu účinným potrav.doplňkem bych si mohla posílit imunitní systém? Musí být člověk, při užívání Ciploxu 500, v klidu? Pracuji a jsem zvyklá 2x v týdnu chodit cvičit ( po cvičení tedy totálně odpadávám). Je u této nákazy šance na úplné uzdravení. Děkuji za odpovědi.Lenka M.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Lenko. Omlouvám se za opoždění odpovědi, dotaz byl ke mě přesunut. A omlouvám se ještě jednou - jakékoliv nejasnosti je třeba řešit s Vaší ošetřující lékařkou, příčin únavy, kašle a dalších potíží může být celá řada a samotný krevní test na chlamydie a mycoplasmy nedokazuje, že je příčinou tato infekce - je to ale možné a proto je postup Vaší lékařky rozumný (vhodné nicméně poznamenat, že ačkoliv by Ciplox měl fungovat, lékem volby jsou trochu jiná antibiotika...). Zlepšení, pokud je příčinou Vašich potíží infekce, nastane postupně, takže trvání po 4 dnech léčby není známkou nějaké komplikace - cítíte-li se ale hůře, je třeba kontrola ošetřujícím lékařem. Kvůli ATB léčbě jako takové není třeba být přísně v klidu, jde o to, jak se cítíte - pokud Vám, jak popisujete, cvičení nedělá dobře, tak jej vynechte...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: