Plicní chlamydie

Dobrý den, před měsícem jsem byla spolu s partnerem u svého gynekologa, protože se snažíme už patnáct měsíců otěhotnět. Pan doktor nám udělal veškerá potřebná vyšetření a zjistil, že máme oba dva plicní chlamydie. Na nic jiného nepřišel! Dostali jsme léčbu ATB na čtrnáct dní, bohužel název léku si nepamatuji a po kontrolních testech zjistil, že hodnota infekce vůbec neklesla. Včera jsme dostali nové ATB - Azitromycin na osm dní a já navíc vaginální bobule Macmiror 500. Chtěla jsem se Vás zeptat, jeslti jsou plycní chlamydie opravdu důvod, proč se nám nedaří počít a jaké jsou rizika v případě, že bych otěhotněla i přes tuto nedoláčenou infekci. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mezi následky a komplikace chlamydiové infekce neplodnost skutečně patří. Původcem bývá Chlamydia trachomatis, která postihuje močopohlavní ústrojí. Plicní chlamydie (Chlamidia pneumoniae) primárně způsobuje respirační onemocnění. U nepřeléčené chlamydiové infekce je možnost přenosu z matky na plod, infekce může vyvolat i předčasný porod dítěte. S neplodností je nejlépe obrátit se na centrum pro léčbu neplodnosti.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: