Početí po pásovém oparu.

Dobrý den,měla bych na vás dvě otázky. Dotaz číslo 1. : S manželem jsme se chtěli začít snažit o miminko, ale lečím se s pásovým oparem a tak jsem se chtěla poradit, kdy by jsme eventuelně mohly začít, jestli je nějaká doba po této nemoci, kterou máme dodrže, kvůli viru, který je schopen ohrozit plod. (beru Zovirax tak by snad virus měl být přeléčen) a dotaz číslo 2. : s jakou velkou pravděpodobností, se mi může stát ,že opět budu čekat dvojčata? Velice děkuji za odpovědi s pozdravem Kristýna

Odpověď odborníka:

Dvojčata se rodí při každém asi 80. těhotenství ale pokud k nim máte v rodině dispozice, je vaše šance ještě větší. Pásový opar je rizikový pro plod hlavně v prvním trimestru ,takže s plánovaným početím by jste měli počkat,až vám kožní lékař sdělí,že infekce je již zvládnuta Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: