Podezření na přetrhlý křížový vaz

Dobrý den, chci se zeptat pokud mám podezření na přetrhlý křížový vaz, tak jestli můžu do doby před provedením artroskopie hrát fotbal, pokud mě to příliš nelimituje v pohybu a jestli je vhodné při tom použít ortézu. Nohu posiluji a zdá se být jistá v pohybu. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Samozřejmě záleží na vyšetření, které ortoped provedl a na výsledku zobrazovacího vyšetření kolena. Pokud je již provedení artroskopie plánováno a takovéto podezření, které popisujete existuje je fotbal ten nejnáročnější sport, které koleno musí absolvovat. Tedy do vyšetření stavu bez fotbalu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: