Pohyblivost spermií - jak léčit

Dobrý den,chtěl bych se zeptat.Na spermiogramu mi zjistili že mám 40%ní pohyblivost spermii.Prosím vás o radu,zda-li jsou na to léky,vitamíny nebo jiné vaše doporučení. Děkuji s pozdravem Tomas

Odpověď odborníka:

Dobrý den, optimálně (tj.nejlépe možně u konkrétního pacienta, nikoli obecně) jsou spermie pohyblivé a "v kondici", pokud mají optimální podmínky k životu. Tj.zdravý životní styl. Nekouřit, dostatek pohybu, pestrá strava s dostatkem tekutin, všech živin, vitamínů, minerálů, stopových prvků. Obecně se doporučuje užívat vitamín E. Také je třeba nosit volné vzdušné prádlo, aby nedocházelo k přehřívání varlat a okolí. (Někdy se také uvádí, že není příliš vhodné jezdit na kole.) Jinak pokud bylo provedeno pouze jedno vyšetření, mohlo býv ovlivněno aktuálním celkovým stavem (stres?špatná životospráva?probíhající onemocnění?...) a bylo by vhodné s odstupem vyšetření zopakovat. Nicméně i nižší pohyblivost spermií může vést k oplodnění partnerky, proto nezoufejte, přeji hodně štěstí. A také lze využít možnosti asistované rperodukce.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: