Polycystické vaječníky x otěhotnění

  • Dotaz od: Štěpánka
  • Publikováno: 28.4.2012
  • uLékaře.cz

Dobrý den, byl mi zjištěn PCO. Lékařka mi sdělila, že laparoskopii se nejspíše nevyhnu. Všude se doslýchám a čtu, jak je více způsobu prvotní ,,léčby" - ano, zkoušela jsem asi 3cykly Clostilbegit, ale bez pomoci, ale nechápu, proč mi Dr. třeba nenasadí antikoncepci nebo hormonální injekce, prý to ve většině případech pomůže? Popř. co byste doporučovala vy?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pochopila jsem správně, že plánujete otěhotnět? Pak tedy logicky není možné nasadit antikoncepci. Clostilbegyt je lékem volby, pokud však tento postup nepomůže, přichází na řadu laparoskopické řešení.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: