Polycystické vaješníky a riziko rakoviny dělohy

Dobrý den, mám dotaz jak se léčí syndrom PCO, pokud si nepřeji otěhotnět a nechci dále brát hormonální antikocepci. Dále mě zajímá, protože při tomto onemocnění je vyšší riziko rakoviny dělohy, jakou použít prevenci proti tomuto onemocnění. Stačí pravidelná prohlídka u gynekologa 1x ročně? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Větší risiko rakoviny není,léčba je možná buď hormonální, kterou si nepřejete nebo v některých indikovaných případech chirurgická, záleží na četnosti a velikosti cyst a subjektivních potíží

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: