Polycystické vaječníky a amenorea

DObrý den, chtěla bych seš zeptat...od svých 16 ůet jsem brala antikoncepci Minerva, ve 22 letech. v prosinci jsem antikoncepci vysadila, první mesntruace přišla až v květnu. tedy po 5 měsících, při té příležitosti mi doktorka řekla, že oba mé vaječníky jsou polycystické. Nyní je už červen a má menstruace se stále nedostavila. Na doporučení známé užívám pravidelka kyselinu listovou a piji kontryhelový čaj. Chtěla bych se zeptat jaký je Váš názor na tento můj aktuální zdravotní stav, jaké mám šance na otěhotnění a co mohu udělat víc. Má doktorka mi vůbnec nic neporadila, jen mi řekla, že časem můžu až ze 70 % otěhotnět spontánně...to je vše. Předem děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Jitko, doporučuji se obrátit na centrum pro léčbu neplodnosti a podstoupit s partnerem komplexní vyšetření, které by mělo zahrnovat hormonální profil, vyšetření reprodukční imunologie, včetně vyloučení celiakie, infekcí, endometriózy, u partnera spermiogram, dále doporučuji PCT test, případně další funkční testy spermií. Teprve na základě výsledků bych pak stanovil způsob léčby. Vaše léky nepodporují ovulaci a otěhotnění, ale jen zvyšují šanci na pravidelnější menstruaci. S pozdravem prim MUDr Pavel Texl

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x