Pooperační srůsty - jsou poznat z magnetické rezonance, jak se léčí?

Dobrý den, jsem po 5 gynekologických operacích, LAVH, po 2 dnech revize pro krvácení a velký hematom, po dalších dvou týdnech lsk pro velké bolesti s nálezem 6 cm hemoragické cysty s odstraněním vaječníku i vejcovodu a adhezyolýza pro srůsty. Za další 2 měsíce opět lsk s revizí a odstraněním i druhého vaječníku a vejcovodu z důvodu opět velkých bolestí a 10 cm dvoukomorové hemoragické cysty. Od té doby což je přesně rok mám neustále potíže s bolestmi v podbříšku, které jdou až do kříže a oblasti beder. Mám potíže i vyprazdnováním často mívám křečovité bolesti před tím než jdu na velkou. Na sonu byl jen velký meteorismus. Lékař z chirurgie mi doporučil magnetickou rezonanci s tím, že se pravděpodobně jedná o srůsty. Chtěla jsem se zeptat zda se to na MR pozná? Jsem z toho všeho zoufalá, protože mé potíže nemají konce. Moc Vám děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na rezonanci by srůsty mohly být vidět, řešením bude opět LPSK, rozrušení srůstů a je možnost aplikovat hyalobarier gel, který zabraňuje vzniku srůstů. Nezabrání 100%, ale velké části ano. Nevýhodou je, že ho neplatí pojišťovna, stojí asi 3000,- kč.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: