Pooperační stav

V říjnu roku 2013 podstoupil 33letý syn operaci levého ucha, které bylo otevřené cca 20let. Operace byla nutná z důvodu vniku vody na koupališti. Měla být provedena tympanoplastika, ale byla provedena myringoplastika. Od této doby potíže-vlhnutí ucha-při kontrole sděleno, že je tento problém z rýmy, nakonec se z tohohle problému vyklubal zánět - ten léčen cyploxem. Měsíc ucho v klidu , nyní opět vlhne a stále se objevují bolesti mezi uchem a klíční kostí na krku, tlak za uchem a každou chvíli zaschlý sekret ve vnějším uchu.Při úsměvu cítí tah a zatuhlost sekretu v uchu a poté jej odstraní. V pondělí 2.6.2014 opět kontrola na ušním a znovu sděleno, že je příčina v rýmě. 13.6.2014 odjezd na dovolenou do Chorvatska - nesmí se potápět a ani šnorchlovat. Prosím o sdělení jak dále pokračovat v léčbě. Děkuji Řezníková

Odpověď odborníka:

Milá paní Ilono, velmi si vážím Vaší starostlivosti o synovo zdraví. Bohužel, nerada zklamu Vaše očekávání. Sebedokonalejší popis průběhu stonání nedokáže nahradit přímý kontakt pacienta s lékařem. Většina lékařů se nerada vměšuje do již "rozjetého" léčení. Myslím, že Vaše otázka by měla být jednoznačně adresována současnému odborníkovi, který má syna v péči, zná konkrétní nálezy i průběh poruchy. Věřte, že pokud by si lékař nebyl jistý, obrátí se na konsultaci v zařízení "vyššího typu ". Začínat nově s další ambulancí, která by se musela zpětně seznamovat se stavem, Vás bude jen zdržovat.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: