Posílení imunity

Dobrý den, prosím Vás o radu. Mému synovi je 6 měsíců a už má podruhé nasazena antibiotika. Ve třech měsících měl zánět průdušek. Před týdnem mu začalo téct z očí, rýma, kašel, zahleněný a přidala se bolest oušek, tak jsme kapaly. Po týdnu žádná změna, a tak dostal antibiotika. Starší dcera chodí do školky a přijde s rýmou nebo kašlem a syn to pak dostane. Neexistuje něco pro takto malé děti na posílení imunity? Vitamíny nebo léčivé bylinky? Jsme pozadu s očkováním a nyní se nám to opět posune, Mám přestat dceru posílat do školky? Ale to mi nepřijde řešení. Přiznám, že máme dost návštěv a jejich děti jsou také často nachlazené. Nechci se ale izolovat. Syn má fenylketonurii. Musí držet přísnou dietu a při nemoci mu vyskakuje hladina fenylalaninu, a to není dobré. Prosím moc o radu, jestli nějaká je. Děkuji za odpověď. Majka

Odpověď odborníka:

Dobrý den Majko! Domnívám se, že zdrojem infekcí u vašeho synka je právě kontakt se staršími nemocnými dětmi v jeho okolí, spíš než že by trpěl snížením imunity. V případě, že by se jednalo o jinak zdravé dítě bych vám doporučila pouze posilovat imunitu přirozenými prostředky - častý pobyt venku (denně několik hodin), pobyt v nepřetopeném prostředí a vyhýbání se zakouřenému prostředí a hodně zalidněným místům, např. obchodním centrům. Fenylketonurie je ale závažné onemocnění, jehož nedostatečná kompenzace (zvýšená hladina fenylalaninu) může mít těžké a nevratné následky. (Předpokládám, že o fenyketonurii jste velmi dobře informovaná, odkaz na stránky http://www.stefajir.cz/?q=fenylketonurie přikládám jen pro úplnost). Osobně se domnívám, že situaci by prospělo právě omezení návštěv, zvláště s nachlazenými dětmi, možná bych dcerku nechala doma ze školky alespoň v obdobích zvýšeného výskytu infekcí v kolektivu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: