Posílení imunity

Dobrý den, prosím o radu. Od července jsme já i oba synové (2 roky a 5 let) pořád nemocní. Začalo to spálovou angínou, já a starší syn, pak podezřením na infekční mononukleozu, já a mladší syn, poté já angína, starší syn opět spálová angína a nakonec já opět angína. Pokaždé jsme brali antibiotika. Dělali nám výtěry z krku, synové jsou negetivní, ale já i manžel máme hemofila. Oba nás přeléčili antibiotiky, na výsedky kontrolních výtěrů čekáme. A tak teď bych potřebovala poradit něco na posíleni oslabené imunity (synové brali RYBOMUNYL, ale přesto onemocněli) a zeptám se ještě na Váš názor, má praktická lékařka mi doporučila vytrhnutí krčních mandlí. Léčím se na astma a mám strach, že mi pak každé nachlazení "sedne" na průdušky. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Marcelo, ohledně častých infektů bych doporučila návštěvu a cílené vyšetření imunologem. Co se týče Vašeho druhého dotazu, po vytržení krčních mandlí je opravdu výrazně větší šance, že Vám indfekce "sedne " na průdušky. U některých velice resistentních bakterií - jako je hemofilus, ovšem bývá řešením problému.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: