Posunutá hrudní kost

Dobrý den,už asi 2 měsíce pozoruji,že mám zřejmě vychýlenou hrudní kost cca 1-2mm na pravou stranu stranu hrudního koše. Správa se to samo nebo mám navštívit lékaře? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Úpřímně řečeno, nevím přesně, co si mám pod Vámi popsaným problémem představit. Zakřivení hrudní kosti, celkové posunutí hrudní kosti, jiné?? Každopádně člověk je tvor od přírody asymetrický a pokud jde o takto malé vychýlení (2 mm), lze ho považovat za fyziologické (normální). Pokud tedy není spojené s dalšími problémy (bolest, problémy s hybností ap.) a nebude se zhoršovat, nepovažovala bych návštěvu lékaře za nutnou. S pozdravem.

MUDr. Renata Lažanská
MUDr. Renata Lažanská

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: IKEM, Klinika nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: