Posunutá čéška - přeskakování v koleni

Dobrý den. Je mi 20 let a před měsícem jsem měl při sportu úraz kolene. U ortopeda mi bylo zděleno, že mám posunutou čéšku. Pan doktor mi doporučil přestat aktivně sportovat, což pro mě byla velice nepříjemná informace. V lékařské zprávě mám napsané toto: rtg: bez strukruturz měn axiální snímek patelly patrná aymetrie štětbiny. koleno bez otoku hybnost 0-130st. přední zásuvka naznačena, t.č. neg. přeskočení patlely při hybnosti konstantní v 40st. flexe. Doporučení: chondální obtíže t.č. omezení skoků, běhů, podřepů. Nechci přestat sportovat, protože je to jedna z mála věci, které mě naplňuji. Poraďte mi, prosím Vás, co bych s tímto problémem mohl dělat? V tuto chvíli s kolenem nemám sebemenší problémy, jen pokud se například otáčím, nebo vstávám ze židle, tak mi v tom loupne (bez bolesti). Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

jedná se zřejmě o dysplasii femoropatelárního skloubení, a nestabilitu tohoto kloubu stav vyžaduje pravidelné kontroly, speciální RHB a event operaci a to ASK

MUDr. Josef Mráček
MUDr. Josef Mráček

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: Orthopedia s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
-7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: