Pozitivní screning v 1trimestru

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat.V 10týdnu jsem měla pozitivní screning na downův syndrom 1:16 k vůli NT hodnotě 3,1 a PaPPA 0,330 MoM a beta HCG 890 MoM.Byla jsme poslána na odběr choriových klků a všechny trizomie byli vyloučeny,ultrazvuk ve 22týdnu dopadl prý také na výbornou a echokardie ve 24týdnu vyloučil vadu srdíčka.Chtěla jsem se zeptat nyní jsem ve 27týdnu těhotenství (jsem těhotná po IVF který vyšel na 5pokus a je mi teprve 23 let)mohu se nyní začít konečně radovat s těhotenství nebo je ještě možnost že by miminku po porodu mohli na nějakou vadu přijít?Já nevím proč tedy to NT bylo tak vysoké a hodnota PaPPA tak nízká když další vyšetření nic neodhalili!Moc vám děkuji za Vaši odpověd

Odpověď odborníka:

Milá Lucinko! V medicíně ani v životě není nic stoprocentní. Ale jestli vás to potěší, vzhledem k tomu, že biopsie chor. klků, ultrazvuk i echo jsou v pořádku, je šance na zdravé miminko velmi vysoká, v podstatě skoro stejná jako šance ostatních maminek. Moc vám držím palce!

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Boj s psoriatickou artritidou nekončí u kortikoidů
Články: Boj s psoriatickou artritidou nekončí u kortikoidů
Lupénkou neboli psoriázou...
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Dostanu infarkt nebo mrtvici? Zeptejte se kalciového skóre
Články: Dostanu infarkt nebo mrtvici? Zeptejte se kalciového skóre
Onemocnění srdce a cév je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Články: Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Kolorektální karcinom je v...
Lumbální punkce
Články: Lumbální punkce
Lumbální punkce, slangově...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: