Pozitivní skrínig - vysoké riziko ntd

Dobrý den, jsem gravidní 19+2, že jsem těhotná jsem zjistila až v 15 týdnu, měla jsem hormon. zavedené tělísko, tělísko nelze najít. Ze začátku jsem užívala dost léků. Teď mi vyšel II. trimestrální skríning VCA u plodu pozitivní: AFP 2.57MoM,HCG 1.07MoM,riziko M.Down 1:45000, riziko NTD 1:40. Potom to skríningu jsem byla po dvou dnech na odběru plodové vody. Je mi 36 let, váha 83 kg, prosím o podrobnější informace, a jestli z odběru plodové viody budu mít jistotu zdravého miminka.Děkuji moc. Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel vás musím odkázat až na výsledky vyšetření plodové vody, protože, proto se toto vyšetření provádí, aby se zjistilo, co se v bříšku vlastně děje. Bez toho výsledlku by šlo ode mne jen o plané utěšování nebo naopak strašení. Ráda bych vám vyhověla, ale musíte to vydržet , ale co nejdříve si zavolejte o výsledky, mají pro toto pochopení - vědí, jak je čekání někdy šílené. Víc vám bohužel nepovím, jen to, že řada těchto screeningů bývá falešně pozitivní - prostě straší postižením dětátka a plodová voda potom vyjde úplně v pohodě. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: