Pozitivní protilátky u boreliózy

Před několika týdny jsem měl klíště, po objevení skvrny jsem zašel ke svému lékaři, kvůli podezření na boreliozu jsem dostal antibiotika, výsledek krevního testu je takový, že mám pozitivní pouze IGG. V dětství jsem prodělal zápal mozkových blan, může zvýšení IGG souviset s prodělanou encefalitidou?

Odpověď odborníka:

Zvýšené protilátky proti borreliím typu IgG značí stav po prodělané infekci. S encefalitidou v dětství to nesouvisí. Borrélie, což jsou tzv. spirochety, nezpůsobují klíšťovou encefalitidu. Tu způsobují arboviry. Jde tedy o dvě různé onemocnění. Za půl roku si můžete nechat udělat kontrolu protilátek proti borreliím, zda bude pokles hodnot. Budete tak vědět, zda je lymeská borelióza zaléčená.
MUDr. Dagmar Doležalová

MUDr. Dagmar Doležalová
MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: