Přakonaná hepatitida b a následné očkování proti ní

Dobrý den, někdy v minulosti jsem překonala hepatitidu B, jelikož mám najednou pozitivní výsledek na celkové protilátky (anti HBc celk.). Nyní jsem zdráva (HBsAg neg, anti-HBc IgM neg.) a dávám se očkovat proti hepatitidě A i B Twinrixem. Je vůbec očkování proti hepatitidě B nutné, když mám celkové protilátky anti-HBc celk 11,01? Je možné podle této hladiny protilátek přibližně určit před jak dlouhou dobou jsem byla nemocná? Mám podezření, že jsem se nakazila hepatitidou někdy kolem porodu a děsím se myšlenky, žy by mohlo být žloutenkou bezpříznakově nemocné nyní i mé dítě (Pozn. v těhotenství - 6 měsíců před porodem bylo HBsAg negativní, dítě zatím na vyšetření nedávám, bylo očkováno standardně asi ve 3.měsíci a vypadá zdravě...). Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Pokud máte negativní HBsAg, nejste proti hepatitidě chráněná. Stáří infekce se nedá zjistit.Doporučuji vyšetření dítete.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: