Pravděpodobnost boreliózy u dítěte

Dobrý den, chtěla bych poprosit o Váš názor. V sobotu (13.6.) jsme si u rodičů vyzvedli 2letého syna a měl na nožičce červený cca. 3cm flek, zřejmě štípenec od hmyzu. Ten se mu prý objevil v pátek, ale nikdo si nevšiml, co ho štíplo. Začala jsem mu podávat Fenistil kapky a mazat Fenistilovou mastí. Poté začala mít skvrna charakter erythema migrans, tak jsem s ním raději v pondělí jela k doktorce. Ta naznala. že by to i borelioza mohla být a pozvala nás 9. 7. na odběr krve. Do té doby by byl výsledek falešně negativní. Jenže já mám pořád strašný strach a syna neustále pozoruji. Flek už mu úplně zmizel, i když už jsem mu ani nic nedávala. Včera večer měl zvýšenou teplotu 37, 4, ale dnes ráno už zase nic. Mohu pro něj něco víc teď udělat nebo jen bezradně čekat. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, EM je okamžitou indikací k ATB léčbě. Nesmí se čekat na labor. výsledky, které mají i tak jen asi 50ti % záchytnost infekce. S pozdravem Dr. Roman Špaček

MUDr. Roman Špaček
MUDr. Roman Špaček

Specializace: Lymská borelióza a chronická infekční onemocnění
Pracoviště: BCL clinic s.r.o., Luhačovice

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: