Pravděpodobně vleklá infekce.

Zdravím. Popíši zde co nejpřesněji své příznaky "nemoci", která u mě začala přibližně před rokem a půl: 1) pískání v uších (od té doby neustále)...podle vyšetření na ušním je můj sluch normální a v uších žádný problém není. 2) ztuhlá šíje (přiblině první dva týdny; asi po půl roce znovu, ale trvalo to mnohem kratší dobu)...neustále mě to nutilo krkem všemožně kroutit, abych ho rozhýbal. 3) tachykardie (od té doby neustále)...Byl jsem na interně, kde z EKG nikdo nevyčetl problém, jen prostě srdce tlouklo 120x za minutu bez zjevné příčiny. Závěr - bez akutních ischemických změn. Následně na sonu břicha, závěr - bez známek patologického nálezu. Byl mi nasazen Rivocor, který tluče příznak nemoci (tachykardii a zvýšený krevní tlak), ale příčinu neodstraní. 4) Zduřelé lymfatické uzliny na krku a v tříslech (také neustále). 5) Stěhovavá bolest kloubů především v prstech, ale ne moc často. 6) Už asi tři měsice trvající hnisavý zánět spojivek (možná s tím nesouvisí) 7) Záškuby ve svalech (především v tricepsech), ale nijak často. 8) Mravenčení nohou (objevuje se to především večer). 9) Neustále ucpaný nos...není možné, aby to byla alergie. Bral jsem asi tři týdny Zyrtec a beze změny. Problémy s nosní přepážkou také nemám. Mám podezření na jednu nemoc, ale nevybavuji si, že bych v době objevení prvních příznaků či v dohledné době před tím měl klíště (nebo jsem ho měl a nenašel). Nenašel jsem ani červenou skvrnu na kůži, ale to také může být tím, že jsem ji nehledal nebo se vůbec neobjevila. Je možné, že se L.B. takhle projevuje? Kromě vyšetření srdce (EKG) a uší (několik různých věcí se závěrem, že s ušima nic není) jsem byl ještě na odběru krve na minerály, cholesterol, kyselinu močovou atd...jediné odchylky od "normálu" byly dosti nízké hladiny LDL cholesterolu a močoviny. Nikdo mi nic neřekne, jen mě ženou ode dveří ke dveřím, kde mi zase někdo další řekne...nic Vám není. Pokud to není L.B., co to vlastě může být? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vaše projevy jsou různorodé, nelze pouze dle popisu příznaků stanovit konkrétní diagnosu. Infekce boreliosou se projevuje hlavně stěhovavými kloubními bolestmi, kožními projevy někdy progredující únavou, další stadia neurologickými projevy. V rámci diferenciální diagnosy bych na boreliosu pomýšlela. Doplnila bych kompletní imunologické vyšetření, alergologické vyšetření. vzhledem k zánětů v očích by se mal vzít v úvahu i chlamydiová infekce.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: