Prevenar 13

Dobrý den, můj vnuk Kubík, nar. 23.12.2006, prodělal v poměrně krátké době 4 x zánět středního ucha. Vždy byl ošetřený na pohotovosti a léčený antibiotiky. Zajímalo by mě, zda je možné ho nechat očkovat vakcínou Prevenar 13 i v tomto věku, zda by očkování mohlo snížit četnost zánětů středního ucha, jakým způsobem se vakcína zajišťuje a jaká je její cena? Děkuji za Vaši odpověď, Dana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Dano! Vakcína by mohla a nemusela snížit četnost zánětů. Osobně bych spíše než vakcínu doporučoval změnu životosaprávy s důrazem na : - pravidelný pohyb venku, fyzickou kondici - saunování, tužování ledovou vodou (i s rodiči! samotné dítě to nepřijme) - pestrou stravu s minimem sladkostí - pravidelný a důkladný odpočinek/spánek - hygienu nosa a úst (proplachy nosa aspoň vincentkou ve spreji)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: