Prevenar 13

Dobrý den, mám takový problém, dětská doktorka mi nabídla abych nechala svoji tří měsíční dceru naočkovat prevenarem, ale říkala, že jim zbyly vakcíny prevenaru 9 nebo 7 (teď nevím) a že by tedy začala očkovat tímto a pak jako poslední dala vakcínu prevenaru 13. Takže se chci zeptat co je pro mou dceru lepší, jestli to nakombinovat nebo dát pouze prevenar 13? Předem děkuji za zodpovězení

Odpověď odborníka:

Prevenar 7, kterým se očkovalo dříve, chrání proti 7 typům bakterií pneumokoka, Prevenar 13 chrání proti dalším šesti typům pneumokoků. Pokud s očkováním začínáte, můžete klidně začít vakcínou Prevenar 7 a na Prevenar 13 přejít kdykoliv v očkovacím schématu (schéma je 3 +1). Naopak to vhodné není, tedy děti, které začnou očkování Prevenarem 13, by očkování Prevenarem 13 měly také dokončit.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: