Priorix a nemoc

Dobrý den.Mám dotaz ohledně očkování tzv.MMR vakcínou.Dlouho sem ho odkládala,protže z něj nemám dobrý pocit.Mám 2-letá dvojčata a teprve v úterý očkování dostaly.Problém je,že včera (čtvrtek)začal náš starší syn mít horečky,které stále trvají, zatím nevíme proč (ale nemoc vypadá nejspíš na nějakou virózu, podle MuDr.) Můj dotaz se týká toho, jak bude organismus reagovat, když se setká rekace na očkování a další nemoc?Zvládne imunitní systém takový nápor?Podotýkám, že při každém očku měli moje děti teploty/horečky.Mám docela obavy.Díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Karolíno. Omlouvám se za opoždění odpovědi, dotaz byl ke mě přesunut. Imunitní systém má i u dítěte velké rezervy, navíc vlastní "hlavní" reakce na toto očkování probíhá až s odstupem týdne-10 dnů, do té doby by běžná viróza měla být v pořádku. Celou situaci musí ale samozřejmě vyhodnotit pediatr, který syna zná.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: