Případné těhotenství

Dobrý den. Příští týden to budou dva měsíce od styku s partnerem. Užívám HA Katya a užívala jsem ji pravidelně. Požila jsem den před stykem sklenku bílého vína ale zde mě pan doktor ujistil že sklenka nebo dvě nemají vliv na účinnost antikoncepce. Také jsem se dozvěděla že ani Ibalgin, brufen, paralen a jiné tyto léky nemají vliv. Menstruaci jsem už dvakrát dostala v termínu jako vždy a dělala jsem si po skončení první menstruace i těhotenský test který byl negativní. I přesto mám obavy z těhotenství, často mě pálí žáha a bojím se že je to tím. Mám strach že antikoncepce třeba selhala nebo není tak účinná.Myslíte si, že je možné abych byla těhotná? Děkuji mockrát

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud užíváte antikoncepci skutečně pravidelně a pravidelně menstrujete, těhotná nejste. Hormonální antikoncepce je účinná, a není rozdíl v účinnosti mezi různými preparáty.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: