Provera 5mg

Dobrý den, lékařka mi předepsala tbl. Provera 5 mg 17-26 DC na úpravu cyklu. Již třetí den po užívání tbl. pociťuji velkou citlivost prsů, zácpu a přírůstek na váze až 3 kg - jakoby zavodnění (nafouklé břicho), protože po odmenstruování (MS slabá, ale 7 dní) váha klesá. Existuje prosím jiná možnost na úpravu cyklu, a kolik cyklů se má Provera 5 mg. vlastně užívat? A může žena s tbl. Provera otěhotnět, když blokují ovulaci? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Proveru užíváte pouze ve druhé fázi cyklu, tedy vám neblokuje ovulaci. Užívá se tak dlouho, jak je potřeba. Citlivost prsů a přírůstek na váze patří mezi nežádoucí účinky Provery. Pokud Vám Provera nevyhovuje, lze se pokusit zaměnit ji za jiné gestagenní preparáty.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x