Provera 5 mg

Dobrý den paní doktorka, chtěla bych se Vás zeptat na následující: Dceři (13 let) se po 5-ti měsíčním pravidelným menstruačním cyklu nedostavila 2 měsíce menstruace.Dle vyšetření má dcera nedostatek žen.hormonů.Byla jí předepsána Provera 5 mg.Chci se zeptat, a/zda je možné ,že po 5-ti měsíčním pravidelným bezproblémovým menstr.krvácení jsou hodnoty hormonů takto mizivé /nízké/ b/zda je Provera 5 mg pro 13 -tiletou dívku vhodná a zda tato hormon.léčba opravdu upraví menstruační cyklus na pravidelný. Děkuji velice za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je to možné, u mladých dívek teprve dozrává řídící hormonální osa. Menstruační cykly bývají nepravidelné, a to i po krátkém předchozím období pravidelného krvácení. Léčba Proverou vhodná je.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: