Působení antibiotik na antikoncepci

Dobrý den, chtěla bych se tímto zeptat na vzájemné ovlivňování antibiotik a hormonální antikoncepce. Dostala jsem antibiotika XORIMAX 500mg na zánět hrtanu a hlasivek, současně užívám HA YAZ. Zajímalo by mě, zda tento typ antibiotik ruší účinek mé HA a pokud ano, za jak dlouho po dobrání budu opět plně chráněná? Děkuji předem za odpověď a přeji hezký den,

Odpověď odborníka:

dobrý den, užijte i bariérovou ochranu.cca týden po dobrání budete budete opět chráněna.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: