Rakovina hrtanu

Rakovina hrtanu Dobrý den, již asi dva roky mám potíže s oblastí hrtanu. Když se pod určitým úhlem, kdy mám více zvednutou bradu, otočím hlavou do strany, pociťuji určitě křupání a jako přeskakování chrupavky. Nebolí to, je to jen nepříjemné. Čas od času se ale k tomu přidá bolest (i při polykání, zasahuje až k uchu) a pocit cizího tělesa za hrtanem, a to v levé časti. Byla jsem na SONO vyšetření, ale nic nenašli. V r. 2004 mi byl diagnostikován Hodginům lymfom v oblasti mediastina, absolvovala jsem 12 cyklů chemoterapie, bylo vyléčeno, krevní obraz mám v pořádku. Také mám diagnostikovanou refluxní chorobu jícnu, nevím, zda to může hrát nějakou roli. Vzhledem k operaci mediastina nemohu podstoupit magnetickou rezonanci. Mohlo by se jednat o nádor na hrtanu, příp. mohlo dojít k poškození chrupavek/vazu nebo něco podobného? Dýchací potíže nemám, jsem nekuřák a tvrdý alkohol piji jen výjimečně. Je mi 31 let. Předem děkuji, J.

Odpověď odborníka:

Milá Jano, spíše si myslím, že půjde jen onějakou "anatomickou nerovnost ". Ale pokud máte nejistotu nic, jistě uděláte dobře zajdete-li se ukázat na ORL, kde vás prohmatají , vyšetří a budete vědět na čam jste. Jen do toho !KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: