Rakovina prostaty

Dobrý den, manželovi 47 let byla zjištěna rakovina prostaty GL(3+3). Biopsie byla prováděna neboť PSA měl 5,4 a po kontrolním odběru za měsíc 5,9. Nyní čeká na radikální prostatektomii. Chci se zeptat, zda je běžné, že pacient s rakovinou čekající na operaci 3měsíce zůstává bez jakékoli prozatimní léčby, která by zabránila šíření nádoru. Podotýkám, že jeho maminka zemřela na rakovinu ve věku 42let a bratr na svou již druhou ve věku 30let. Děkuji M.K.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záleží na celkovém stavu pacienta a na onkologickém nálezu - o jaký nádor přesně se jedná, jak je rozesetý, jak jsou postižené uzliny, zda jsou nebo nejsou přítomny metastázy.. Ošetřující lékař manžela by měl na manželův dotaz podat dostatečně podrobné informace ohledně nálezu a léčby. Jinak pokud máte jakékoli pochybnosti, můžete vyhledat (buď rovnou, nebo přes vašeho obvodního lékaře) jiného onkologa nebo urologa na konsiliární vyšetření.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x