Rakovina prsu

Dobrý den, poprosila bych radu, jsem po částečné mastektomii a preventivním vyjmutí 1 uzliny. S doktorem, který mne operoval, jsem konzultovala další způsob léčby, čekal také na výsledky histologii uzliny. Výsledky byly v pořádku, pan doktor mi i řekl, že bych měla podstoupit záření a hormonální léčbu. Ovšem onkolog, kterého mám, mi sdělil, že budu podstupovat i chemoterapii. Prosím moc o radu. Je mi 64 let, tato nemoc ovlivnila mě i celou mou rodinu, k mému onkologovi nemám moc důvěru, už při stanovení mé diagnozy, mi neřekl úplně všechny informace včetně toho jak velký jsme měla nález a nyní mě posílá ještě na chemoterapii. Dá se něco v tomto případě dělat, mohu si vybrat jiného lékaře? Moc děkuji za pomoc.

Odpověď odborníka:

Milá Jano, volba lékaře je zcela ve Vašich rukou! Důvěra v lékaře je v jakékoliv léčba velmi důležitá, především pak pokud se jedná o léčbu rakoviny. nemohu z údajů, které jste mi sdělila dobře soudit o postupu, nemám potřebné podrobnosti, z nichž se plán léčby vyvozuje. Někdy se v definitivní histologii odlišuje od nálezu z biopsie a přece jen onkolog má s léčbou více zkušeností než chirurg, ale to nechci žádného z nich obhajovat, neznám potřebné podrobnosti. Pokud by Vám pomohl můj názor a máte potřebnou dokumentaci (především výsledky biopsie a definitivní pooperační histologii) mohu Vám nabídnout vyšetření u mne v ambulanci v Kladně příští týden ve středu či čtvrtek, tel776476471.Pokud se rozhodnete ozvěte se,at se domluvíme na čase.

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: