Riziko otěhotnění

Dobrý den, včera v noci jsme se s přítelem milovali. HA neberu asi 2 měsíce (před měsícem jsem pravděpodobně potratila v 2. týdnu těhotenství, také asi v důsledku opožděného požití prášku Escapelle, špatně jsme spočítali hodiny, bylo to více než 3 dny). Co neberu HA, používáme kondom. Včerejší noc bylo "dlouhá", co se milování týče. Milovali jsme se 2x, poprvé bylo vše v pořádku, přítel ejakuloval do kondomu. Poté následovalo opětovné milovaní zase s kondomem. Přítel se "neudělal", bylo to těsně po prvním milovaní, ale i tak mám trochu obavu, protože jsme následně v kondomu (skoro ve špičce) našli malinkou dírku, kterou unikalo to málo spermatu, co v kondomu bylo, když se kondom nafoukl a smáčkl. Dle mých výpočtů byl včerejšek mým 15. dnem cyklu. Je otázka, jak to mám teď rozházené po ukončení braní HA a prášku Escapelle, ale teoreticky by to mohl být plodný den, že? Přítel se bojí neplánovaného rodičovství. :) Prosím, jak velkou pravděpodobnost otěhotnění odhadujete? Nechce se mi zbytečně brát po měsíci opět prášek "poté", jsem spíše odpůrce braní hormonů apod. věcí. Děkuji. BL

Odpověď odborníka:

Dobrý den, skutečně jste mohla mít plodný den. Otěhotnění závisí na mnoha dalších faktorech, pravděpodobnost otěhotnění nepřevýší 20%.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: