Riziko otěhotnění

Dobrý den, měli jsme s přítelkyní nechráněný styk, ale ejakuloval jsem venku - přerušovaná soulož. Jenže jsem si spermatem potřísnil ruku. Jen jsem si ji utřel do kapesníku a uplne zapomněl na nějaké další preventivní ochrany. A hned poté jsem ji uspokojoval prsty..i vevnitř.. Měla už ovulaci..ještě den před měla střední šanci na otěhotnění, ale na ten osudný den už nízkou. Stalo se to pět dní po ovulaci. Chtěl bych se zeptat jaké je riziko otěhotnění. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Risiko otěhotnění samozřejmě existuje,nedá se vyjádřit procenty,pokud by se nedostavila menses udělejte si gravitest je velmi spolehlivý Obecně vajíčko po ovulaci zaniká velmi rychle, může být oplodněno pouze v intervalu kratším než 24 hodin Spermie si však v ženském těle mohou uchovat oplodňovací schopnost i po dobu 3-5 dnů.] Součet životnosti spermií v těle ženy a životnosti vajíčka se nazývá tzv. plodné období.. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: