Riziko potratu při letu...

Dobrý den. Dotaz se týká gynekologie a porodnictví. Mám trošku komplikovaný dotaz. S přítelem plánujeme miminko, včera (21.9.) jsem dobrala poslední pilulku z antikoncepce a počitám tedy, že se za pár dnů dostaví menstruace. Potom už antikoncepci brát nechci, a je zřejmě zcela možné, že mohu ihned otěhotnět. Problém je, že mám 21.10.-23.10. letět pracovně do zahraničí, a pokud se třeba opravdu podaří a ihned počneme na začátku října, je pro mě hodně rizikový let 21.-23.10.??? Docela se bojím, abych například nepotratila atd. Na internetu jsem četla, že létání je právě v prvním trimestru hodně rizikové. Možná to až příliš řeším, protože nyní těhotná nejsem, ale přemýšlela jsem, že i pracovní cestu zruším. Protože pokud nyní pracovní cestu odsouhlasím a zjistím za 3 týdny, že jsme opravdu počali, zrušit cestu už nemůžu. Jaký na to máte názor? Popřípadě, jak byste se zachoval/la?? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Nemyslím,že by prosperujícímu těhotenství let pokud není dlouhý nějak ublížil. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: