Rotaviry

Dobrý den, moje 2-letá dcera byla hospitalizována kvůli rotavirům. Postupně nakazila celou rodinu, včetně prarodičů. Chtěla jsem se zeptat, jestli je vhodné, aby několik dní po nákaze babičky trávila noc v jejich domě. Mohla by nákazu chytit bezprostředně znovu, nebo je nějakou dobu imunní? Děkuji

Odpověď odborníka:

Onemocnění se může opakovat, imunita se objeví jen někdy a třeba až po opakovaných infekcích /rotavirů je totiž několik různých typů/. Obecně platí: První rotavirová infekce bývá obvykle nejzávažnější. Prodělání infekce následně stimuluje imunitní systém k tvorbě protilátek tak, že další rotavirové infekce mají mírnější průběh. Po dvou přirozeně prodělaných rotavirových infekcích se vyvine téměř 100% ochrana proti středně těžkému a těžkému průběhu onemocnění,ale nevylučuje onemocnění další - spíše ale mírnějšího průběhu. Takže to, co píšete, spíše vhodné není. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: