Rotaviry u kojence

  • Dotaz od: Markéta Florová
  • Publikováno: 12.5.2009
  • uLékaře.cz

dobrý den, můj syn má 3 měsíce a již 2,5 měsíce má pozitivní test na rotaviry. Má stále průjem, léčba byla následující : hylak, smekta, potom asi 14 dní mrkvový odvar, od ukončeného 1. měsíce věku jsme začali podávat probiotické kapky a ty jediné dáváme doteď. Když je stolice hodně řídká, dávám obden smektu, ale průjem stále trvá. Syn jinak pěkně prospívá, je plně kojený, bolesti bříška přešly po cca měsíci. Můžete mi poradit, zda je ještě něco, co jsme nevyzkoušeli?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, abych pravdu řekla, nic dalšího mě nenapadá, jedině: trpělivost, trpělivost, trpělivost. Určitě ale pokračujte v kojení, protože mateřské mléko obsahuje velké množství látek, které pomáhá synkovi v boji s rotaviry, ani o tom oba nevite.:o) S vyzráváním imunitního systému - které podporujete právě kojením a probiotickými kapkami, určitě dojte k vítězstí nad rotaviry, které potom vymizí. Nejdůležitějším faktorem je opravdu prospívání dětátka, bezbolestný stav a jeho přibývání na váze. Toto on splnuje, a proto bych se neznepokojovala a podporovala jeho růst a imunitu, však ono se to jednou upraví. Jen je těžké odhadnout, kdy přesně to bude. Pokud by synek přestal prospívat, je namístě ihned porada s lékařem a rozbor stavu, ale to vy dobře víte Hezký den vám přeji.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: