Rotaviry - očkování

Dobrý den, zajímám se o Váš názor na očkování dětí proti rotavirům. Respektive pokud máte/měla byste děti, nechala byste je naočkovat? Řeším, zda mám nechat načkovat svá 10ti týdenní dvojčata a bohužel nedokážu rozlišit nakolik se jedná pouze o "lobby" výrobce této vakcíny a zda je pro ně opravdu tak výhodné. Děkuji a přeji hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, své děti bych naočkovat nenechala a ani toto očkování paušálně nenabízím svým pacientům. Jedná se o onemocnění, které je sice nepříjemné, ale v našich podmínkách velmi dobře zvládnutelné. Samozřejmě musíte vědět, že při tomto onemocnění může dojít vzhledem k průjmům až k dehydrataci organismu a děťátko může potřebovat hospitalizaci a infúzní léčbu. Nevím nic bližšího o Vašich dětech, tedy zda nejsou předčasně narozené nebo nemají nějaké závažnější onemocnění, takže očkování proberte také se svým praktickým pediatrem.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: