Salmonela

Hezky den preji, prodelal jsem salmonelu a priblizne po 3 tydnech byl po vyteru jeste nalez pozitivni. Chci se zeptat, musim stale nit dietu kdyz se citim naprosto zdrav? Co alkohol azd? Dekuji moc za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Víte. Bezpříznakové nosičství po prodělaném salmonelovém průjmu není zas tak vzácné, jak by se mohlo zdát. Dietní omezení mít nemusíte, vhodné by bylo užívat probiotika dlouhodobě. Nutný je kontrolní výtěr. Pokud pracujete v potravinářském průmyslu, pak se můžete vrátit do zaměstnání až po negativním výtěru. Toto ale řeší hygienická stanice v místě Vašeho bydliště. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: