Sinus pilonidalis abcendes

Dobrý den.asi v říjnu lonského roku jsem byl se sinusem na chirurgii kde mi ho chirurg propichnul a zadrenoval.drén mi vyndal druhý den.asi tak měsíc mi to dalo pokoj,ale pak se mi to vrátilo zpátky.každý měsíc a pul se mi to vrací.léčim to mastí Saloxyl,Ichtoxyl a i Betadynem,ale marně.přemýšlel jsem o operaci,ale vzhledem k tomu že kamrád má to samé co já a absolvoval operaci která byla zbytečná,protože se mu to vrací také pořád tak si myslim že operací nic nevyřešim.mám to docela hodně dlouho,ale nikdy mi to nevadilo.poradíte mi comám dělat?podstoupil bych operaci,ale jen pod tou podmínkou že se mi to nikdy nevrátí.je to dost nepříjemná bolest.děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zbyňku! Pokud nejste spokojen s konzervativní léčbou, se sinusem máte potíže a bolesti, navrhuji zkusit operaci. Nevím, komu kladete podmínku, že se to nikdy nesmí vrátit... Vaše volba je dál to zkoušet bez operace anebo nechat celou cystu vyjmout. Na žádnou operaci se záruka nedává, každá operace v určitém procentu případů selže anebo se dokonce zkomplikuje. Obvykle je ale operace úspěšná a problémy řeší buď trvale, nebo aspoň zmenší jejich intenzitu. Je to slušná šance.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x