Socialni fobie

Dobry den, uz v minulosti jsem trpela socialni fobii. Pul roku jsem byla bez priznaku, ale ted se obavam, ze se mi priznaky vraceji. Vzdy kdyz jdu a jdou okolo me i ostatni lide, pocituji problemy s dychanim a "knedlik v krku". Stresuji me i jine normalni cinnosti, jako napriklad zajit do knihovny.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Zuzano, je dobře že píšete a chcete své obtíže řešit. Není jednoduché s těmito pocity běžně fungovat a často ani samotná psychiatrická medikace nevede ke zlepšení. Proto je spolu s medikací vhodné navštěvovat i terapeutická sezení u psychologa, který s Vámi bude posilovat schopnost vyrovnat se s fobickým, resp. panickým stavem, ale zároveň se spolu s Vámi podívá do míst Vaší minulosti, kde tato úzkost vznikla a pomůže ranou úzkost odstranit. Z psychoterapeutických metod je pro úzdravu vhodná kombinace kognitivní psychoterapie, hypnózy a bodyterapie. Najděte si ve Vašem okolí psychologa s terapeutickým zaměřením a domluvte se s ním na dlouhodobé, cílené terapii. Věřím, že se Vám pak uleví.

Mgr. Diana Valečková
Mgr. Diana Valečková

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Privátní psychologická a terapeutická praxe

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x