Sociální fobie, nežádoucí účinky léku

Dobrý den pane doktore, rád bych se zeptal na léky na soc. fobii? Už asi půl roku beru Argofan 75mg ráno a večer Pragiolu 75mg, ale mám velké problémy s nadměrným pocením. Pracuji venku a stačí mi opravdu malá fyzická zátěž a (to i v chladných dnech) a okamžitě se začnu potit. Každou hodinu se musím převlékat. Paní doktorka mi napsala nový lék Esoprex, ale zatím jsem ho nezačal užívat. v př. letáku jsem se dočetl podobné nežádoucí účinky. Mám šanci najít lék který tyto než. účinky nemá? Předem děkuji za odpověď. Milan

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Esoprex (escitalopram) míá též indikaci na léčbu sociální fobie. SAmozřejmě, pokus si přečtěte příbalový leták zjistíte, že jsou tam uvedeny prakticky všechny nežádoucí účinky, které existují. Prakticky se setkávám ale jen občas s lehkou nevolností první týden léčby. SAmozřejmě hodně může udělat tzv "nocebo efekt" což je obava z vedlejších účinků léků. Další častou věcí je záměna úzkostných příznaků za vedlejší účinky léčby )ps i pocení) Důvěřujte svému lékaři a buťe trpělivý (od toho slovo pacient) S pozdravem MUD. Miroslav Sekot

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: